Zmrzlinová bábovka s ovocem

07.06.2009 13:20

 

Zmrzlinová bábovka s ovocem
doba přípravy je cca 35 minut

Ingredience:
1 kousek asi 250 kcal, 6 g bílkovin, 15 g tuků 20 g sacharidů

zmrzlina:
600 g různého bobulovi­tého ovoce (např. jahody, rybíz, maliny),
150 g jemného cukru,
1 bal. vanilkového pudinku,
450 ml suchého sektu,
600 g smetanového tvarohu,
4 podlouhlé piškoty,
600 ml smetany

mimoto:
forma na bábovku (prům. 24 cm)

Příprava:
1. Ovoce zbavíme nečistot, omyjeme a necháme na kuchyňském papíru oka­pat. Maliny přebereme, několik jich odložíme stra­nou na ozdobení.

2. 150 g ovoce propasíruje­me. Pudinkový prášek a 75g cukru rozpustíme v sektu a vmícháme do tvarohu. Piškoty rozdrobíme a zamícháme do tvarohové směsí. Za stálého přisypává­ní zbylého cukru ušleháme dotuha smetanu a opatrně ji vmícháme do krému.

3. Formu vypláchneme studenou vodou a po­stupně plníme krémovou směsi, ovocným pyré a čer­stvým ovocem. Mrazíme nejméně 5 hodin, ale nejlé­pe přes noc. Nejlepší je teflonová forma.

4. Hodinu před podává­ním vyklopíme zmrzlino­vou bábovku z formy na podnos a dáme do chlad­ničky. Před podáváním ozdobíme čerstvými jaho­dami.

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: