Zasněžené bochánky

09.01.2015 19:55

 

 

 

 

Doba přípravy: asi 45 minut
Doba pečení: asi 25 minut
Vystačí na: asi 12 porcí


Přísady:
Na těsto:
150 ml vody
60 g másla nebo margarínu
80 g hladké mouky
špetka soli
2 vejce

Na ozdobení:
1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
1 Vanilkový lusk ,,Bourbon“ Dr.Oetker
20 g hořké čokolády

Na náplň:
1 balíček Polevy světlé Dr.Oetker
250 ml smetany ke šlehání (pokojová teplota)

Ještě potřebujeme:
plech na pečení
elektrický ruční šlehač



Příprava:
1. Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s máslem nebo margarínem.
Přidáme mouku se solí a za stálého míchání na mírném ohni vypracujeme
hladké, lesklé těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Těsto vložíme
do mísy a necháme asi 5 minut zchladnout. Po zchladnutí zašleháme
vejce elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
2. Z těsta pomocí dvou lžiček tvoříme na vymazaný plech bochánky.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.


Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 25 minut


3. Bochánky necháme vychladnout.
4. Na ozdobení v kastrůlku ve vodní lázni rozpustíme polevu a přidáme
dřeň z lusku a zamícháme. Bochánky nožem podélně rozkrojíme
a horní polovinu namáčíme do polevy. Naneseme na papír na pečení
a necháme zaschnout. Hořkou čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní
lázni a horní polovinu pomocí vidličky nebo párátka dozdobíme.
5. Na přípravu náplně připravíme polevu podle návodu na obale a přidáme
ke zbytku polevy na ozdobení. V míse vyšleháme elektrickým ručním
šlehačem smetanu ke šlehání dotuha. Krátce a opatrně vmícháme
vychladlou, ale stále tekutou polevu. Pomocí lžíce nebo zdobícího sáčku naneseme náplň na dolní polovinu bochánku a zakryjeme horní
polovinou. Ihned podáváme.


 

 

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: