Panna cotta s malinami

20.06.2014 22:19

Smetanový základ v kombinaci s malinami a lístky máty nejenže potěší vaše chuťové buňky, ale v malinkatých skleničkách i vypadá naprosto naprosto skvěle. Zkuste vydržet, než želatina ztuhne a dezert vychladne. Tak totiž chutná nejlépe.

PRO 4 OSOBY BUDEME POTŘEBOVAT:

4 plátky želatiny, 1 vanilkový lusk, 500 g smetany, nastrouhaná kůra z jednoho biocitronu, 300 g malin (čerstvých nebo mražených), 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP:

1. Želatinu nechejte 5 minut nabobtnat ve studené vodě. Smetanu nalijte do hrnce, dejte do ní vanilkový lusk a pomerančovou kůru a vše povařte 10 minut. Želatinu vymačkejte a rozpusťte v teplé smetaně (nesmí se vařit). Smetanu se želatinou poté sceďte do čtyř skleniček, nechejte trochu vychladnout a pak je dejte do lednice.

2. Maliny očistěte, mražené nechejte rozmrazit, přidejte k nim citronovou šťávu a moučkový a vanilkový cukr a směs prolisujte. Malinovou dřeň rozdělte do skleniček na smetanový krém a ozdobte lístečkem máty a měsíčkem citronu.

Příprava: 20 minut
Na osobu: cca 480 kcal; 2010 kJ

EXTRA TIP:

Panna cotta je nejlepší s pravou vanilkou, lze ji ovšem nahradit vanilkovým cukrem.

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: