Nepečené

06.12.2012 08:27

OŘECHOVÉ NEPEČENÉ ŘEZY:

200g moučkového cukru, 1 vejce, 200g jemně mletých ořechů, rum. Ořechy smícháme s cukrem, vejcem a přilijeme tolik rumu, aby těsto bylo vláčné. Na pocukrovaném alobalu vyválíme 3 stejné pruhy na stéblo silné. Každý pruh potřeme rozpuštěnou čokoládou a skládáme na sebe. Povrch potřeme čokoládou a zdobíme ořechy. Necháme ztuhnout a krájíme na malé řezy.

 

 

TŘÍBAREVNÝ KOKOSOVÝ ŘEZ:

180g moučkového cukru, 250g kokosové moučky, 1 slazené kondenzované mléko, rum. Kokosovou moučku smícháme s kondenzovaným mlékem, přidáme tolik cukru, aby hmota byla tuhá a ochutíme rumem (asi 2 lžíce). Rozdělíme na 3 části. Jednu necháme bílou, druhou obarvíme 2 lžícemi kakaa, třetí červeným potravinářským barvivem. Každý díl zformujeme do válečku dlouhého 30 cm a rozválíme na šířku 5 cm. Pláty potřeme kondenzovaným mlékem, naskládáme na sebe a necháme v chladu ztuhnout.

 

KREMEŠ OD SOUSEDKY:

Na velký plech rozložíme Be - Be sušenky ( asi 3 balíčky). Potřeme pudinkovým krémem, šlehačkou, opět sušenky a polijeme čokoládovou polevou. Krém: uvaříme pudink z 1 l mléka, 3 vanil. pudinků, 3 lžic kryst.cukru, 1 van.cukru a 1 lžíce pol.mouky. Do vychladlého vmícháme 125g másla. Šlehačku připravíme podle návodu ze 4 balíčků práškové šlehačky, ale množství mléka dáme jen na 3 balíčky, aby byla tužší. Vmícháme do ní 1 ztužovač šlehačky

 

OPLATKOVÉ FÍKOVÉ ŘEZY:

250g ml.cukru, 250g 100% tuku, 3 vejce, 1/2 balíčku piškotů, 1 balíček fíků, 1 čokoláda na vaření, rum, obdélníkové dortové oplatky. Nad párou rozpustíme tuk, přidáme nalámanou čokoládu, cukr, umleté fíky a postupně vejce. Mícháme do zhoustnutí, ale nesmí vařit. Dortový oplatek potřeme 1 cm směsi, poklademe piškoty, pokapeme rumem a potřeme směsí tak, aby piškoty byly zakryté. Zakryjeme druhým oplatkem, zatížíme a v chladu necháme uležet. Polijeme čokoládovou polevou a krájíme na malé řezy.

 

SUŠENKOVÁ PLNĚNÁ ROLÁDA:

200g levných sušenek, 160g moučkového cukru, 80g másla, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, 1 bílek. Pomleté (nebo podrcené) sušenky zpracujeme s ostatními surovinami. Vyválíme 2 stejně velké placky na alobalu posypaném moučkovým cukrem a potřeme každý máslovým krémem. Utřeme do pěny 130g másla s 1 vrchovatou lžící moučkového cukru, 1 žloutkem, 1 vanilkovým cukrem, trochou rumu. Pomocí alobalu svineme, zabalíme a necháme v chladnu ztuhnout.

 

 

ESÍČKOVÁ KÁVOVÁ ROLÁDA:

2 balíčky sušenek Esíčka, 1 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 4 lžíce silné černé kávy, trochu rumu. Sušenky jemně pomeleme, smícháme s ostatními surovinami, vypracujeme. Hmotu rozválíme na alobalu posypaném moučkovým cukrem a potřeme máslovým krémem. Utřeme do pěny 100g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 žloutky a ochutíme rumem. Potřený plát svineme pomocí alobalu do rolády, necháme ztuhnout v chladničce.

 

 

DVOUBAREVNÁ ROLÁDIČKA:

300g máslových sušenek, 100g moučkového cukru, 40g kakaa, trochu kávy nebo rumu. Sušenky pomeleme, promícháme s cukrem a kakaem. Zvlhčíme kávou nebo rumem, aby těsto bylo vláčné a dalo se rozválet. Z 150g kokosové moučky, 150g moučkového cukru a 150g másla vypracujeme druhé těsto. Vyválíme pomocí mikroténového sáčku sušenkové těsto a zvlášť stejně velké i kokosové těsto. Na plát sušenkového těsta položíme vyválené kokosové těsto a společně svineme do roládky. Zabalíme do celofánu, necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout.

 

 


 

 

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: