Meruňkovo-jogurtová terina

04.04.2014 12:25

500 ml hustého řeckého jogurtu
4 lžíce medu
250 ml smetany ke šlehání - co nejtučnější
1 ks citronu - nastrouhaná kůra
500 g meruněk - z domácího meruňkového kompotu
1 lžíce rumu

2 balení esíček



1.Menší formu na terinu, o objemu jeden litr, vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem.

2.Jogurt smíchejte se dvěmi lžícemi medu, pak přidejte dotuha ušlehanou smetanu a kůru nastrouhanou z jednoho citronu.

3.Meruňky buď pouze promíchejte nebo lehce svařte se zbývajícím medem a lžící rumu.

4.Esíčka rozdrobte a začněte vrstvit: na dno formy dejte třetinu jogurtové směsi, na ni část rozdrobených esíček, část meruněk, druhou třetinu jogurtu, esíčka, meruňky a zbývající jog
urtovou směs.

5.Dejte mrazit na minimálně čtyři hodiny, nejlépe přes noc.


6.Obraťte a po patnácti minutách nakrájejte na kousky. Podávejte ozdobené meruňkami.

 

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: