Medové řezy

27.12.2012 18:38

Na těsto:
500 g hladké mouky
200 g cukru
200 g tuku
2 ks vejce
2 lžíce medu
2 lžíce vlažného mléka
2 lžíčky sody
1 bal. vanilkového cukru
špetka soli

Ořechová směs:
300 g ořechů
120 g másla
80 g cukru krupice
3 lžíce medu
1 bal. vanilkového cukru

Na krém:
500 g másla
100 g cukru
0,5 l mléka
rum
kaše ze dvou pudinků

Postup:

1. Do mísy vlože mouku promíchanou se sodou, solí, cukrem
2. Dále přidáme změklý tuk, med, vlažné mléko a vejce a vypracujeme řidší těsto
3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a povrch srovnáme
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut
5. Druhou polovinu těsta rozválíme na druhém, tukem vymazaném, moukou vysypaném plechu a poklademe teplou ořechovou směsí a dáme péci na 150 °C asi 20 minut
6. Obě vychladlé, upečené části řezů spojíme krémem a necháme v chladu odležet (ořechová část patří nahoru!)

Příprava ořechové směsi:
Ořechy nasekáme nahrubo, vložíme do hrnce spolu s cukrem, máslem, medem a opékáme dozlatova.

Příprava krému:
Z 0,5 l mléka a dvou vanilkových pudinků uvaříme hustou kaši, dáme ji vychladnout, změklé máslo vyšleháme s cukrem a rumem a postupně přidáváme studenou kaši z pudinku.

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: