Marlenka

25.12.2012 19:56

INGREDIENCE:

Na krém

300 g másla
1 plechovka salka - kondenzované mléko

Na těsto

3 ks vajec
300 g cukru krupice
1 balení Hery
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400 g hladké mouky


1.
Nejprve si uvařte v neotevřené plechovce salko tak, že ho ponoříte do vody a vaříte 2 hodiny. Poté nechte vychladnout.

2.
V kastrolu si připravte vodní lázeň. Rozpusťte v ní Heru a nechte chvilku vychladnout. Poté přidejte ostatní přísady - vajíčka, cukr, med, sodu, mouku a třete 10 minu nebo asi 3 minuty šlehačem (spirálama).

3.
Vzniklou hmotu si rozdělte na 6 dílů a na pečící papír udělejte z hmoty kolo, které dejte péct na 8 minut na 170 stupňů. Až upečete všechny placky, nechte je vychladnout, než je začnete okrajovat. Na okrajování můžete použít spodek dortové formy.

4.
Zbytky okrajených placek nevyhazujte, rozdrobte je a na závěr s nimi posypete dort.

5.
Když jsou všechny placky stejně zakrojené, začněte slepovat krémem ze salka a másla. Na závěr namažte i povrch, který posypte rozdrobenými odkrojky.

6.
Nechte v ledničce ztuhnout.
--------------------
TIP:
Klasický medový dort Marlenka, tak jak ho dostanete v restauracích a obchodech, je vyroben bez použití konzervačních látek a umělých barviv. Díky svému složení nese jako jediný dort v České republice označení NATURAL PRODUCT.

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: