baileys 2

31.03.2012 21:36

Domácí Baileys 1
Suroviny:
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka, 1 konzerva neslazeného zahuštěného kond. mléka, 1/4 litru rumu, 2 karamelové pudingy (kupovaný v kelímku nebo uvařený doma).

 

Postup:
Konzervy vložíme do hrnce a vaříme ve vodě až 2 hodiny. Otvíráme až po vychladnutí. Obsah obou plechovek vlejeme do mixéru, přidáme puding, rozmixujeme, přidáme rum a vše důkladně opět mixujeme. Podáváme vychlazené s ledem. Skladujeme v chladu.

 

Domácí beileys 2

Suroviny:

2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka (Salko), 2 pudingy (1 vanilkový, 1 kakaový nebo mandlový), 1 l mléka, 0.5 - 0.75 l 40 % alkoholu (nejlépe: whiskey apod.)

 

Postup:

Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!! Uděláme puding z obou sáčků. Necháme vychladnout. Potom smícháme puding a zkaramelizované salka v hrnci nebo mixeru a přiléváme alkohol za mixování na požadovanou konzistenci. Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce.

 

Domáci likér – Bejlís 3

Suroviny:

2 sladené kondenzované mlieka, 2 nesladené zahusteného mlieka, 8 PL strúhaného kokosu, 2 vanilkové cukry, 1/2 l rumu

 

Postup:

Konzervy sladeného kondenzovaného mlieka dajte do hrnca, zalejte vodou, aby boli potopené, a na miernom ohni varte asi 2 hod. Nechajte vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárajte teplé! Na suchej teflonovej panvici opražte doružova strúhaný kokos a ešte teplý ho nalejte do misky, kam ste naliali dve nesladené mlieka. Nechajte 24 hod. v chladničke odpočinúť.
Na druhý deň zlejte cez plátno a dobre vyžmýkajte, kokos vyhoďte. Zmiešajte zvarené sladené mlieko, z ktorého sa vám urobil hustý karamel s kokosovým mliekom a vanilkovým cukrom. Najlepšie v mixéry a postupne prilievajte rum. Zlejte do fľašiek, skladujte v chlade.
TIP: Kokos nemusíte vyhodiť, môžete použiť do bábovky.

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: