Recepty z masa

VELIKONOČNÍ POCHOUTKA

    Ingredience: 8 housek, 250 g uzeného bůčku, 4 vejce, 3 dl mléka, 100 g margarínu, 150 g míchané zeleniny, 100 g pórku, česnekové nati, kopřiv a špenátu, bílý pepř, muškátový květ, sůl Příprava: Formu vymažeme tukem. Zbytek tuku dáme do mísy s kořením a dvěma žloutky a...

KRŮTA S MANDLOVOU NÁDIVKOU

Ingredience: 1 krůta, sůl, 100 g slaniny, 80 g másla. Nádivka: 100 g másla, 3 žloutky, sůl, muškátový květ, 5 žemlí, mléko, 50 g mandlí, 2 dl smetany, sníh ze dvou bílků Příprava: Z dobře očištěné krůty odstraníme ze stehen šlachy. Potom krůtu prošpikujeme, osolíme, naplníme nádivkou a...

NADÍVANÉ KUŘE NA ROZMARÝNU

Ingredience: 1 svazek rozmarýnu, 6 stroužků česneku, 1/8 l bílého vína, 200 g anglické slaniny, 1 kuřecí játra, 2 lžíce olivového oleje, 1 kuře, sůl, pepř Příprava: 1. Rozmarýn omyjeme, asi třetinu snítek otrháme. Zbytek dáme s neloupaným česnekem do hrnce. Povaříme v 1/8 l vody asi deset...

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA II.

Ingredience: 500 g uzeného masa, 1 chlebíčková veka, 125 g tuku nebo másla, 6 vajec, asi 150 ml mléka, sůl, mletý kmín, majoránka, půl lžičky zázvoru, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 50 g petrželky a kerblíku Maso opláchneme, zalijeme horkou vodou, uvedeme do varu, scedíme je,...

HNÍZDEČKA S RÝŽÍ

4 vepřové řízky, 4 plátky gothajského salámu, 4 vejce uvařené natvrdo, sůl, pepř, 100 g tuku, 50 g slaniny Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek, na který jsme položili plátek salámu a vejce, zabalíme tak, jako balíme ptáčky. Rozpustíme tuk a slaninu. Maso opečeme a za...

VEJCE V ŠUNKOVÉ OMÁČCE

6 vajec, 1 plechovka kukuřice, 200 g šunky, 1 svazek petrželky, 1 svazek kopru, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 balíčky INSTATNÍ světlé omáčky Vejce uvaříme natvrdo. Podle návodu uvaříme omáčku. Přidáme kukuřici a šunku nakrájenou na proužky. Nasekáme bylinky, přidáme je do omáčky,...

PEČENÉ KŮZLEČÍ S NÁDIVKOU

Přední polovina kůzlete, 80 g másla, 50 g slaniny, sůl. Nádivka: 60 g másla, 3 vejce, 2 rohlíky, 1/8 litru mléka, asi 2 lžíce strouhanky, zelená petržel, na špičku nože mletého muškátového květu, sůl Maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme ji nádivkou a zašijeme. Kapsa...

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

1 veka, 10 vajec, 200 g vařeného vepřového masa i s vývarem, 200 g uzeného masa, 200 g rostlin. tuku, sůl, pepř, muškátový květ, nasekané mladé kopřivy - asi 2 hrsti (můžeme nahradit pažitkou nebo petrželkou) Veku nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g tuku, kterým...
***