PIŠKOTOVÝ KORPUS, který zvládne i úplný začátečník

 

Platí základní pravidlo, na každé 1 vejce použít 40g krystalu, 40g polohrubé mouky, 1 lžíci oleje...v mém případě na formu o průměru 22cm jsem použila 6 vajec a tudíž vše ostatní x6. Bílky s cukrem ušlehat do husté pěny, pak zašlehat žloutky a olej a pak už jen vařečkou vmíchat postupně mouku. Na dno formy vystřihnout z pečícího papíru kruh, těsto nalít a rozetřít pěkně do stran, aby nedělalo bouli. Vložit do studené trouby, zapnout na 170 stupňů a péct asi 50 minut bez HV!!!, předem neotvírat. Test špejlí nebo na omak. Překlopit na prkénko s pečícím papírem a nechat mírně zchladnout. Pak formu otevřít a stáhnout papír svrchu.