Likéry

Staré, ale stále aktuálne návody

31.03.2012 22:11
Staré, ale stále aktuálne návody Tyto recepty jsem převzal beze změn z prvorepublikových publikací zabývajících se touto tématikou (1922 – 1938).   Čokoládový likér Suroviny a postup: Do čisté láhve dáme 3/4 l čistého lihu s 15 dag strouhané čokolády dobře promícháme a postavíme na...
Celý článek

Napísal Miroslav Igaz:

31.03.2012 22:10
     Borovička ako liek          Suroviny: 125 g borievok zrelých a čerstvých, 1 kúsok borievkovej vetvičky, trochu nadtrhnutej šupy z citróna, za štipku koriandra, za štipku pomletého kmínu, 0,7 L – 50 % alkoholu (vodka, gin,...
Celý článek

Likéry od Milana Chudého

31.03.2012 22:09
     Kláštorný likér      Suroviny: 0,1 g korenie, 0,1 g kardamon, 0,5 g škorica, 0,5 g horec žltý, 0,5 g klinčekov, 0,8 g arnika horská, 1 g angelika lesná (koreň), 2,5 g medovka lekárska, 2,5 g mäta pieporná, 100 ml 90 % alkohol, 150 ml 40 % vínovice, 250...
Celý článek

staré recepty

31.03.2012 22:01
      Babičkin orechový likér Suroviny a postup: Moja vnučka Soňa na Jána oberie susedove orechy. Ja ich poumývam, nechám odkvapkať, potom každý napoly prekrojím, dám do dvojlitrového zaváracieho pohára a zalejem litrom vínovice. Majú byť celkom zaliate. Navrch...
Celý článek

různé likéry

31.03.2012 21:53
    Jalovcový likér Suroviny: 250 g jalovčinek, 2 l žitné, 390 g cukru, 375 ml vody   Postup: Dobře vyzrálé jalovčinky se rozmačkají, přelijí lihovinou a postaví na slunce. Necháme stát 6 týdnů. Procedíme, přidáme sirup uvařená z vody a cukr. Necháme ustát....
Celý článek

Jahodový likér

31.03.2012 21:47
Jahodový likér  1 Suroviny: 600 g smetany, 2 lžíce cukru, 400 g čerstvých jahod, 1 balíček vanilinového cukru, 125 ml alkoholu 75 %   Postup: Smetanu s cukrem přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 5 minut. Mezitím opatrně opláchneme jahody, osušíme, odstraníme stopky....
Celý článek

Chartreuse

31.03.2012 21:46
Chartreuse Suroviny: 10 g máty peprné, 10 g anýzu, 10 g badyánu, 10 g kořene anděliky (angelika lekárska), 1 l lihu 96 %, 1 kg cukru, 1 l vody   Postup: Byliny a koření naložíme do lihu, necháme týden macerovat.Přefiltrujeme a smícháme se sirupem z cukru a vody. Obarvíme na zeleno...
Celý článek

hruškový likér

31.03.2012 21:45
Hruškový likér Suroviny a postup: 600 g hrušiek, 200 g cukru, 750 ml vodky, 300 - 400 ml cukrového roztoku. Hrušky umyte, nešúpané pokrájajte na kúsky a odstráňte jadro. Spolu s cukrom a vodkou ich vložte do fľaše a nechajte stáť 6 týždňov na slnečnom mieste pri okne. Tekutinu...
Celý článek

bezinkové a borůvkové likéry

31.03.2012 21:31
Bezinkový likér 1 Suroviny: 750 g bezinek bez stopek, 2 balíčky vanilinového cukru, 370 g cukru, 375 g vody, strouhaná kůra z poloviny citrónu, 0,7 l rumu (40 %)   Postup: Do hrnce dáme bezinky, zalijeme vodou, přidáme cukr, vanilinový cukr a citrónovou kůru. Vaříme 10 minut,. Procedíme....
Celý článek

likéry

31.03.2012 21:25
Bazový likér 1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Suroviny: 200 g plodov bazy, 750 ml domácej pálenky, 120 g cukru (na 1 l pálenky 25 dag bazy a 160 g cukru)   Postup: Zrelé bobule stiahnite vidličkou zo stopiek. Umyte a vyberte zelené plody. Bazu, cukor...
Celý článek