Ryby

Kapr v sezamu

Pro 4 osoby potřebujeme:600 g kapřích filetů bez kůže, 5 lžic světlého a černého sezamového semínka, 2 bílky, 1 lžičku olivového oleje, 1 malou feferonku, 1 citron Omytá a osušená filátka pinzetou zbavíme drobných kostí. Světlá a černá sezamová semínka, která zakoupíme...

Kapr v pivu

Pro 4 osoby potřebujeme:4 porce kapra, 0,25 l světlého českého piva, 1 velkou cibuli, 4 lžíce oleje, 1 citron, 2 lžíce sekané pažitky, sladkou mletou papriku, drcený kmín, pepř, sůl Kapra osolíme, opepříme a pokapaného pivem necháme v chladu asi hodinu odležet. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli....

Kapr v bylinkách

Pro 4 osoby potřebujeme: 800 g očištěných kapřích filetů, 1 citron, svazek bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj), 2 stroužky česneku, 100 g másla, 4 lžíce bílého vína, 4 lžíce rybího nebo drůbežího vývaru, drcený pepř, špetku drceného kmínu, sůl Rybí filety omyjeme pod tekoucí vodou a otřeme...