Divočina

Kančí na houbách s brusinkami

Pro 4 osoby potřebujeme: 800 g kančí plece, 230 ml oleje, ½ lžičky koření na zvěřinu, 3 lžíce sádla, 1 větší cibuli, 150 g čerstvých hub (nemáte-li z vlastního sběru, lze použít i žampiony), 500 g brambor, 30 g másla, brusinkový džem, 2 bobkové listy, 10 kuliček celého černého pepře, 3 kuličky...

Bažantí prsa na rozmarýnu

Pro 4 osoby potřebujeme: 600 g bažantích prsou, 2 lžíce oleje, snítku rozmarýnu, pepř, sůl Na špecle: 170 g hrubé mouky, 2 vejce, 90 ml mléka, 100 g másla, špetku muškátového oříšku, sůl Na omáčku:1 cibuli, 1 lžíci oleje, 2 lžíce cukru, ½ lžíce octa, 200 ml kuřecího vývaru,...

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Pro 8 osob potřebujeme: 1,5 kg kančí kýty, 3 lžíce oleje, 100 g slaniny pokrájené nadrobno, 80 g hladké mouky, 1 lžičku přírodního cukru + trochu na dochucení omáčky, 3 lžíce dezertního vína, sůl podle chuti Na marinádu:1 nadrobno pokrájenou cibuli, 2 nadrobno nakrájené mrkve, 1 nadrobno...

Zvěřinová paštika

Pro 4 osoby potřebujeme:400 g zvěřiny, 2 bobkové listy, 1 velká cibule, 200 g vepřových jater, 2–4 lžíce portského vína, 1 vejce, 100 g uzené slaniny, 100 g sádla, 4 kuličky nového koření, provensálské koření, pepř dvou barev, sůl Na pánvi podusíme maso společně s bobkovým...