Těstoviny

Těstovinová rýže s rukolovým pestem

Místo rukoly můžete použít například i polníček nebo výraznější bazalku. Pokrm bude i tak výborný! Co budeme potřebovat: 300 g těstovinové rýže, 1 svazek rukoly, 2 stroužky česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička jemně nastrouchaného...

Kuskus

Suroviny: Kuskus 250g mrkev,celer,petržel,pórek,červená paprika,3 rajčata (větší) kuřecí stehenní ř. cca 5 ks vývar nebo rozpuštěný bujón(zeleninový n.hovězí) sójová omáčka, sýr na strouhání, Postup Mrkev,celer,petržel nahrubo nastrouháme,papriku nakrájíme na nudličky n. kostičky.Na...

Těstoviny se zelím

  Nejprve si uvaříme těstoviny (jakékoli). Zpěníme do růžova cibulku na kousku tuku, přidáme nakrájené zelí, lehce podlijeme a dusíme do měka. Udušené zelí potom smícháme s uvařenými těstovinami, podle chuti dosolíme, a vylepšíme špetičkou muškátového oříšku.

Olomoucké ravioli

  200g Olomouckých tvarůžků, 200g polohrubé mouky, 2 vejce, 100g hub (nejlépe hříbků), 2 dl smetany, 1 větší cibule, olej, sůl, pepř, kmín. Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky naplněné kouskem tvarůžků a okraje pevně stiskneme. Necháme v...

Italské ravioli

  500g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, máslo, strouhaný parmezán, zbytek pečeně na nádivku. Do mouky dáme 1 vejce a špetku soli a s vlažnou vodou vypracujeme měkké nudlové těsto. Tence vyválíme a nakrájíme na malé čtverce. Ty potřeme bílkem a na polovinu klademe lžičku nádivky, čtverce...
***