***

Zelenina na zimu

HOUBY NA SLADKOKYSELO.

INGREDIENCE: Směs různých jedlých hub (nejlépe hříbky, holubinky, březáci, kozáci, suchohřiby, ale i lišky, větší masák, žampiony apod.). Nálev:1 sáček Deka. POSTUP PŘÍPRAVY: Houby důkladně očistíme, pokrájíme na menší kousky, malé plodnice můžeme nechat v celku nebo je jen překrojit, vhodíme do...

DOMÁCÍ JABLEČNÝ OCET.

  INGREDIENCE: 3kg jablk zbavených jádřinců a umletých na kaši v mlýnku na maso, 2,7 l vody, 1,1 kg cukru krupice, 7, 1 cl kvalitního jablečného nebo vinného octa (postačí i běžný kvasný lihový) a další ocet na vypláchnutí sklenic, 15cl čistého alkoholu bez příchuti nebo jablečné...

Zelný salát s mrkví

  INGREDIENCE PRO 4 OSOBY: 400 g pekingského zelí 2 větší mrkve 1 cibule 100 g šunky 80 ml kečupu 20 ml rajčatové šťávy 1 lžička cukru zelený pepř v oleji mletý černý pepř sůl NA OZDOBENÍ: svazeček pažitky nebo zelené petrželky POSTUP PŘÍPRAVY: Pekingské zelí pečlivě opláchneme, osušíme...

Tabulais

Tabulais INGREDIENCE PRO 3 OSOBY: 1/2 kg rajčat 1/2 kg velké salátové okurky 4 hrsti kus-kusu sůl a pepř 3 citrony 2 hrsti hrozinek petržel máta olivový olej POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata, okurku, petržel a mátu rozkrájíme na malinké kousky a přidáme k teplému uvařenému kus-kusu. Poté dodáme šťávu ze...

Matesy z cukety

  INGREDIENCE PRO 5 OSOB: 1 kg nahrubo strouhané cukety 20 dkg cibule 1 lžíce soli 1,5 lžíce cukru 2 lžičky mletého pepře 1 dcl octa 0,5 dcl oleje POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhanou cuketu, cibuli a sůl rozmícháme a necháme minimálně 3hodiny uležet.Potom do směsi přidáme cukr,pepř,ocet a olej. Vše...

Pikantní zelí s křenem

  INGREDIENCE PRO 8 OSOB: červené zelí cibule jablka deko cukr pepř křen ocet olej POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nakrouháme 3 kg červeného zelí, přidáme 200 g nakrájené cibule, 200 g nastrouhaného křenu, 200 g nahrubo nastrouhaného jablka, 1 balíček deka, 150 g cukru, 300 ml octa, 2 lžičky mletého...

Kedlubnové zelí

  INGREDIENCE PRO 4 OSOBY: 8 až 10 kedluben 2 lžíce sádla 1 středně velká cibule sůl trochu kmínu podle vlastní chutě cukr a ocet POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané kedlubny,...

Ratatouille

  INGREDIENCE PRO 4 OSOBY: 1 větší lilek 1 menší cuketa 4 rajčata 1 menší zelená paprika 1 menší žlutá paprika 1 menší červená paprika 1 řapík celeru 1 velká cibule 3 stroužky česneku 4 lžíce olivového oleje 200 ml bílého vína 1 bobkový list 1 lžička čerstvého tymiánu 100 ml masového...

Fazolky v kyselém nálevu

  INGREDIENCE PRO 4 OSOBY: zelené fazolkové lusky deko steril sůl kmín cibule kopr ocet 8% cukr 120 g - možno dia sladidlo POSTUP PŘÍPRAVY: Fazolové lusky z obou stran ořízneme (stopka, okvětí) předvaříme v osolené vodě doměkka, ochladíme a nakrájíme cca na 2 cm kousky.Do sklenice vložíme...

Salát ze syrové zeleniny a fazolovými lusky

150 g fazolových lusků 1 vejce lžička soli a cukru 2 lžíce červeného vinného octa 6 lžic olivového oleje 1/4 lžičky černého pepře 1 lžička sekané petrželky 2 stonky řapíkatého celeru 200 g listového salátu 1/2 salátové okurky 1 rajské jablíčko POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné fazolky a vejce vložíme do...
1 | 2 >>