***

Grilujeme

Hermelín se švestkovou omáčkou, rozinkami a tymiánem

Příprava trvá cca 20 minut. Recept je na 4 porce. Ingredience: 4 ks Sedlčanského Hermelínu s pikantní švestkovou omáčkou (1 balení) pikantní švestková omáčka (součástí balení) nebo domácí 2 hrsti rozinek 5 snítek čerstvého tymiánu Postup: Připravte si misku, ve které smícháte...

Kuřátko v citrusovo‑pivní marinádě

Suroviny: 2 malá kuřátka, 2 lžičky soli, pepř Suroviny na marinádu: nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu, šťáva z 1 limetky, šťáva z 1 pomeranče, 2 snítky rozmarýnu, 2 červené feferonky, 4 stroužky česneku, 4 lžíce bílého vinného octa, 8 lžic olivového oleje, 0,2 l světlého piva Velkopopovický...

Klobásky na pivu

Suroviny: 920 g klobásek, 0,4 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11, 50 g olivového oleje, mořská sůl, pepř, 100 g červené papriky, 100 g žluté papriky, 50 g jarní cibulky, 100 g cibule, 4 stroužky česneku, 100 g cherry rajčat, větší špetka čerstvého tymiánu, větší špetka čerstvého...

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Suroviny: 800 g vepřové krkovice, 4 lžičky mořské soli, 4 snítky rozmarýnu Suroviny na marinádu: 500 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11, 500 ml olivového oleje, 16 stroužků česneku, 24 kuliček černého pepře, 4 lžíce dijonské hořčice, 4 lžíce rozmarýnu, 8 bobkových listů Marináda: Do misky...

Kozlův hamburger

Suroviny: 680 g mletého masa (400 g prorostlého předního hovězího, 280 g vepřové krkovice), 200 g másla, 82 g šalotky, 0,2 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11, 4 lžičky hladkolisté petrželky, 4 lžičky worcesterské omáčky, sůl, pepř Suroviny na salsu: 80 g cherry rajčat, 4 lžíce...

Velkopopovické špízky

Suroviny: 500 g mletého masa, 200 g anglické slaniny, 80 g šalotky, 240 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11, 2 žemle, 2 hermelíny, 2 cibule, 4 vejce, 2 papriky, 2 lžíce strouhanky, olej, sůl, pepř Postup: Žemli namočte v pivě a smíchejte s mletým masem, na drobno nakrájeným hermelínem, žloutky...

Mladé cukety

Pro 4 osoby potřebujeme:800 g mladých cuket, 4 lžíce olivového oleje, drcený barevný pepř, sůl Na potření:2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, černý drcený pepř, sůl Mladé cukety důkladně omyjeme. Každou nakrájíme na podélné plátky silné 5–7 mm. Olej promícháme se solí a pepřem....

Hrušky s ricottou

Pro 4 osoby potřebujeme:4 zralé hrušky, 3 lžíce medu, šťávu ze 2 citronů, 1½ lžíce moučkového cukru, 2 lžíce pražených drcených oříšků, meduňku, 1 ricottu, 2 vanilkové cukry Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, potřeme 2 lžičkami medu a dáme na rozpálený gril. Citronovou...

Mořské plody

Pro 4 osoby potřebujeme:2 lžíce extra panenského olivového oleje, 1 a ½ lžíce citronové šťávy, 1 stroužek česneku, 450 g mořských plodů, 2 větvičky oregana, čerstvě umletý černý pepř, sůl V misce prošleháme olej s citronovou šťávou, solí a utřeným česnekem. Mořské plody propláchneme, necháme...

Hermelín s řepou

Pro 4 osoby potřebujeme: 250 g vařené červené řepy, 2 lžíce vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžičku vody, špetku hnědého cukru, 4 hermelíny na gril, 150 g polníčku, 2 lžíce lístků bylinek (rozmarýn, oregano, bazalka), 3 lžíce nasucho opražených piniových semínek, pepř, sůl Vařenou řepu...