Králík po čínsku

           

            Králičí stehna a hřbet vykostíme, nakrájíme na proužky, osolíme, pokapeme vorčestrem, přidáme lžičku hořčice, Vegetu speciál, trošku oleje a opepříme. Promícháme a necháme proležet.

            Prudce opékáme na oleji, asi po 2 minutách přidáme na proužky nakrájená králičí játra a pórek také na proužky. Za stálého míchání opékáme ještě 2-3 minuty.

            Podáváme s hranolkami a zeleninovým salátem.

 

 

 

Paštika z králíka

 

            Králičí předek, hlavu a játra uvaříme v osolené vodě se zeleninou.

            Maso obereme, játra nakrájíme na kostičky.

            Přidáme 15 dkg tučného syrového bůčku a 1 menší cibuli.  Umeleme.

           

Ke směsi přidáme:     1 syrové vejce

                                               6 dkg strouhanky

                                               1 dcl vývaru z králíka

                                               1 dcl smetany

                                               játra na kostky

                                               10 dkg slaniny na kostky

                                               sůl

                                               pepř

Dobře vyšleháme, plníme do formy vymaštěné sádlem nebo do sklenic   (asi 1/3 nabude).

Vaříme ve vodní lázni asi 80 minut.

 

 

 

 

 

 

Králík