Knedlík

SUPERRYCHLOVKA: Recept na domácí knedlík

Od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!

 

1,5 včerejšího rohlíku

1,5 čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky

2 žloutky

0,5 lžičky soli

0,5půl prášku do pečiva

1,5 čtvrtlitrového

hrnku studeného mléka

2 bílky - ušlehat

 

Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,

přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,

2 žloutky,

asi půl lžičky soli,

půlku prášku do pečiva (1 lžička) a

zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.

Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.

 

Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku nejlépe z jenského skla, silikonu nebo keramiky, NE plechovou!!!!!! Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte roubu s výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní". Potom párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou). Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.